Piața de la mall, o afacere doar pentru Dănuț Prisecariu. Vezi cum a fost negociat contractul cu CJ!

piata mall botosaniPiața agro-alimentar de la mall, deschisă în urmă cu un an, pare o afacere doar pentru patronul complexului comercial, Dănuț Prisecariu.

Contractul de închiriere a celor 850  de metri pătrați de la subsolul Uvertura Mall prevede niște clauze care pun în dificultate Consiliul Județean (CJ) și societatea comercială Parcuri Industriale SA, pe toată durata derulării înțelegerii.

Practic, la propunerea fostului președinte al CJ, Florin Țurcanu, societatea Parcuri Industrialea încheiat un contract pe nu mai puțin de șase ani cu Uvertura Mall, cu clauza de despagubiri în cazul rezilierii acestuia. Despagubirea se ridică la nivelul chiriei însumate pentru cei șase ani ani contractați.

like facebookPartea care ridică semne de întrebare cu privire la acest contract este valoarea chiriei. Înțelegerea dintre Parcuri Industriale SA și Uvertura Mall a fost că, în primul an de contract, chiria va fi de 2.000 de euro pe lună, iar, începând cu al doilea an și până la finalul contractului, obligația de plată crește la 5.000 de euro pe lună.

În aceste condiții, o reziliere a contractului ar pune firma al cărei proprietar este CJ în situația de a achita mallului o sumă de 300.000 de euro.

Pentru a nu plăti această sumă, singura variantă este ca societatea comercială Parcuri Industriale, care nu are alt capital decât boxele de la piața agroalimentară din mall, să intre în insolvență, soluție vechiculată de altfel și de oficialii CJ.

Închiderea pieții este iminentă, dat fiind că în acel spațiu își mai desfășoară activitatea dar doi comercianți mari și câțiva tarabagii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *