„Marș pentru viață” organizat, sâmbătă, de Asociația „Tineretul Ortodox Român”

marsul pentru viata la Bucecea BotosaniArhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita, se alătură, în perioada 18–25 martie a.c., proiectului Săptămâna pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar”, al cărui eveniment central este Marșul pentru viață 2015, organizat în colaborare cu Asociația Studenți pentru Viață – București.

În cadrul Arhiepiscopiei Iașilor Marșul pentru Viață 2015 va fi organizat în opt orașe din județele Iași, Botoșani și Neamț, după cum urmează: pe data de 21 martie, Sâmbătă – în Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Bucecea, Darabani; pe data de 22 martie, Duminică – în Pașcani, Săveni și Târgu Neamț. Pe tot parcursul Săptămânii pentru Viață 2015 vor fi organizate în toate protopopiatele din Arhiepiscopia Iașilor evenimente specifice temei de anul acesta: proiecții de film, seri artistice, conferințe și workshop-uri.

like facebookÎn orașul Bucecea, proiectul „Săptămâna pentru Viață 2015” va fi marcat prin 4 zile cu având în centrul evenimentelor „Marșul pentru Viață 2015”. Astfel, sâmbătă, 21 martie, va fi organizat Marșul pentru Viață „Fiecare viață este un dar!”, de către Asociația „Tineretul Ortodox Român” – Filiala Bucecea în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea și Consiliul Local al Orașului Bucecea

  • Orele: 15:00 – 17:00
  • Traseu: Liceul Tehnologic Bucecea (Terenul de sport)– Primăria Orașului Bucecea – Centru Cultural Bucecea (Șezătoare Pro Vita) – Școala Nr. 1 Bucecea- Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”

În România, Marșul pentru viață se află la ediția a V-a, iar în Republica Moldova la prima ediție. Până în prezent sunt anunțați organizatori în peste 60 de orașe din România și, în premieră, în Republica Moldova, la Chișinău și Orhei, în timp ce anul trecut evenimentul s-a desfășurat în 40 de orașe. Lista orașelor și detalii sunt disponibile pe site-ul www.marsulpentruviata.ro.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, „Fiecare viață este un dar”, este că fiecare persoană este unică și are o valoare infinită, iar societatea are doar de câștigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale și, în particular, dacă sprijină o femeie aflată în criză de sarcină să nască și să crească persoana pe care o poartă în pântece, un dar către ea și un dar al ei către familie și către întreaga societate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *