Exclusiv! Loc de muncă neobișnuit! Un escroc din Botoșani angaja tineri pe care îi trimitea să ridice banii de la oameni înşelaţi prin metoda Accidentul

angajari_ct-300x300Un tânăr de 25 de ani din Dorohoi, judeţul Botoşani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a înşelat mai multe persoane prin metoda Accidentul. Culmea, însă, bărbatul, pe numele său Alexandru Băiceanu, folosea anunţuri de angajare pe un site pentru a-şi recruta intermediarii care mergeau să colecteze banii de la victimele sale. Oamenii nu ştiau că sunt folosiţi pentru a comite înşelăciuni, ci credeau că vor fi angajaţi.
Astfel a fost păcălită şi o tânără din Suceava care a găsit un anunţ pentru un post de secretară la o firmă de mediere şi când a sunat i s-a spus că este angajată, dar tot ce trebuia să facă era să colecteze plicuri cu acte din cazuri de mediere.

like-facebookPotrivit anchetatorilor, pe 14 martie, fata a mers la casa unei bătrâne de 73 de ani, despre care nu ştia că fusese păcălită prin metoda Accidentul, de la care a luat un plic cu 10.000 de lei, apoi s-a întâlnit cu aşa zisul angajator într-un loc stabilit în Dorohoi şi i-a dat plicul cu bani. La puţin timp, tânărul de 25 de ani pus-o să ridice de la o altă persoană 7.300 lei. Fata şi-a dat, însă, seama că ceva nu este în regulă şi a anunţat Poliţia. Oamenii legii au stabilit un flagrant, iar marţi, când fata a mers să îi ducă „angajatorului” banii pe care îi luase de la o altă bătrână poliţiştii l-au prins în flagrant, în Botoşani.
El a fost reţinut, iar miercuri a fost arestat pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *