VIDEO Clădiri dărâmate în centrul vechi şi zeci de pompieri chemaţi să scoată victimele de sub dărâmături

simulare cutremur pompieri botosani7Pompierii au fost alertaţi joi printr-un apel 112 cu privire la distrugerea mai multor clădiri din Centrul Vechi al municipiului Botoşani ca urmare a unui cutremur.

like facebookAcţiunea a fost un exerciţiu pentru pregătirea angajaţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi pentru informarea populaţiei. La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale cu echipamente de descarcerare şi de prim ajutor. S-au instalat corturi pentru victimele ce au fost scoase de sub dărâmături. La acţiune a participat şi câinele, Gorun, al instituţiei specializat în astfel de acţiuni, animalul fiind folosit pentru identiicarea persoanelor rănite.

simulare cutremur pompieri botosani8„Detaşamentul de Pompieri Botoşani a desfăşurat astăzi în Centrul Istoric al municipiului Botoşani un exerciţiu de pregătire în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de cutremur. Potrivit scenariului, în urma unui seism de magnitudine mare mai multe clădiri s-au prăbuşit fiind necesară intervenţia pompierilor pentru căutarea şi salvarea răniţilor şi evacuarea bunurilor”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al IJSU Botoşani.

 

simulare cutremur pompieri botosani6simulare cutremur pompieri botosani4simulare cutremur pompieri botosani2simulare cutremur pompieri botosani1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *