Au sesizat Protecția Consumatorului după ce au fost păcăliți cu aparate medicale ”miraculoase”

ojpc siglaNu mai puțin de cinci botoșăneni au reclamat în ultima săptămână că au fost duși de nas de o firmă cu privire la efectele micraculoase pe care le-ar produce niște aparate medicale pe care le-au achiziționat. Oamenii susțin că au scos din buzunare sume importante de bani, de la 2.000 la 8.000 lei, după ce au fost informați că aparatele-minune le vindecă durerile, însă efectele nu s-au văzut. Ei au cerut sprijinul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

like facebookSunt reclamații la adresa unui operator economic care a făcut o prezentare de aparatură medicală, un operator economic care nu are sediu social la Botoșani, dar care care a recomandat anumite produse consumatorilor pentru sănătate. Sunt consumatori care au cumpărat deja produsele respective, de exemplu un aparat cu impuls pentru dureri de articulații, l-au testat dar nu au constatat niciun efect. Fiind vânzări în afara spațiilor comerciale, conform Ordonanței 34 din 2014, au un termen de 14 zile să returneze produsul fără niciun motiv”, a spus Mirel Rogalschi, comisar șef în cadrul CJPC Botoșani.

Comisarii de la Protecția Consumatorului recomandă cetățenilor să nu se mai grăbească atunci când achiziționează astfel de bunuri și să solicite informații și de la medicul de familie cu privire la produsul pe care vor să-l achiziționeze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *