O fostă poliţistă de frontieră încarcerată, miercuri, în Penitenciarul Botoşani a lăsat acasă un bebeluş de doar cinci luni

politistaBucuria de a fi mamă i-a fost  spulberată de o condamnare de cinci ani de detenție. O polițistă de frontieră care a născut în urmă cu cinci luni a fost nevoit să își lase bebelușul acasă și să meragă la închisoare.

Unul din cei 66 de polițiști de frontieră și lucrători vamali condamnați  de către Înalta Curte de Casație și Justiție şi încarceraţi, miercuri, în Penitenciarul Botoşani este Rohețci Elena Anca (fostă Agapi).

Elena, în vârstă de 31 de ani, din Siret, a fost una dintre tinerele pasionate de economie și a decis să urmeze cursurile Academiei de Ştiinţe Economice din Iaşi. După ce a terminat anul III de facultate,   sireteanca a decis să renunțe la viața de student și a urmat Școala de Poliție de Frontieră de la Oradea, după care  a fost repartizată la PCTF Siret.

like facebookLa doar o lună de zile de la angajare a fost reținută în luna ianuarie 2011, alături de alți 65 de polițiști de frontieră și lucrători vamali.  A stat trei luni arestată în beciurile Arestului Central după care după îndelungi procese prelungite, instanța a dispus cercetarea în stare de libertate.   Și-a dat demisia de la poliția de frntieră și a vrut să-și urmeze liniștită de viață.   Vroia să revină la ASE la Iași pentru a-și finalize studiile și a lua examentul de licență. Destinul  parcă  i-a surâs din nou.

S-a căsătorit acum un an, iar în urmă cu cinci luni a adus pe lume un băiat. Știa că are pe rol un dosar penal însă  credea că va obține o pedeapsă cu suspendare. Nu a fost însă așa. Cei cinci ani de închisoare primiți au fost ca un trăsnet mai ales că la Curtea de Apel Suceava primise doi ani cu suspendare.

Imediat după ce a aflat de condamnare, Elena Anca și-a făcut bagajul și s-a predat la IPJ Suceava de unde alături de ceilalți condamnați a ajuns în Penitenciarul  Botoșani.

Potrivit sentinţei instanţei supreme, ea va ispășpedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvâșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. Instanţa scade din durata pedepsei închisorii aplicată inculpatei Roheţki (fostă Agapi) Elena Anca durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 04.02.2011 la data de 04.05.2011.

sursa: SuceavaNews.ro

One thought on “O fostă poliţistă de frontieră încarcerată, miercuri, în Penitenciarul Botoşani a lăsat acasă un bebeluş de doar cinci luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *