Liviu Axinte, liderul LSI Botoșani: Concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general a fost unul serios

Liviu Axinte
Liviu Axinte

Concursul pentru ocuparea funcției de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean a fost unul serios, susține Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, care a avut calitatea de observator la concurs Acesta a spus că sunt județe unde au fost câte un candidat pe post și nu a promovat, chiar dacă acesta era din partidul aflat la guvernare, lucru care arată că concursul a fost unul corect, așa cum s-a întâmplat, spune liderul de sindicat, și la concursul pentru județul Botoșani unde ambii candidați au fost declarați admiși, chiar dacă sunt de culori politice diferite.

Liderul LSI Botoșani a spus că numirea prin concurs a șefilor la inspectoratele școlare a fost o cerință a sistemului de învățământ.

like facebookAm putea spune că șeful instituției nu ar mai fi condiționat politic ca și atunci când este numit și oricând îi poate fi revocată numirea. Prin concurs, nu mai poate fi revocat din funcție cel care a obținut postul prin concurs decât dacă sunt încălcate anumite chestiuni. Acum s-ar asigura o stabilitate în sistem”, a spus Axinte.

Mihaela Huncă și Daniel Botezatu au participat la concurs și ambii au fost admiși. A fost declarat câștigător Mihaela Huncă,  datorită punctajului mai mare obținut. În urma concursului, au apărut mai multe declarații cum că numirea a fost una politică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *