Zeci de botoșăneni s-au trezit cu amenzi pe mașinile pe care le-au vândut. Vezi motivul!

masini- targ auto BotosaniZeci de botoşăneni care şi-au vândut maşinile s-au trezit că trebuie să achite amenzile primite de noii proprietari şi asta pentru că nu au anunţat cederea dreptului de proprietate la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV). Pentru a evita plata taxei de emisii poluante, care pentru vehiculele Euro 3 ajunge şi la 1000 euro, mai mulţi botoşăneni au încercat să fraudeze legea, fără să ştie care sunt şi repercursiunile.

like facebookDănuţ Ciubotaru, şeful SPCRPCIV susţine că zilnic se primesc câte şase sau chiar zece astfel de sesizări, întrucât în momentul în care se încheie un contract de vânzare-cumpărare între vechiul şi noul proprietar al unui autoturism, acesta se înregistrează doar la Direcţiile de Impozite şi Taxe Locale, iar perfectarea documentelor nu se mai face şi Serviciul de Permise şi Înmatriculări, deşi legea prevede că transmiterea dreptului de proprietate trebuie anunţată în 30 de zile.

Sunt vehicule pentru care taxa de emisii poluante este foarte mare. S-a găsit un fel de a “frauda”. Se vând autoturismele de la o persoană la alta, se înregistrează la Taxe şi Impozite Locale dar fără a mai veni la noi să îşi perfecteze documentele, pentru că în momentul în care vin la noi trebuie să vină cu taxa de emisii poluante care este foarte mare, la Euro 3 este undeva în jur la 1.000 de euro. Şi vânzătorul şi cumpărătorul sunt complici, iar fostul proprietar se trezeşte cu sancţiuni care vin din spate. Se plâng că nu au circulat pe drumurile publice, dar au plătit amendă pentru rovinietă”, a spus Ciubotaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *