S-a dat startul „Lunii plantării arborilor”. Vezi câţi copaci vor fi plantaţi!

Luna plantarii arborilor la BotosaniDirecţia Silvică Botoşani a dat startul, miercuri, în mod oficial, „Lunii plantării arborilor”. Campania de împădurire se va desfăşura până pe 15 aprilie şi va presupune împădurirea integrală a 140 de hectare de teren şi efectuarea de completări cu puieţi pe alte 68 de hectare.

Potrivit directorului Direcţiei Silvice, „suprafeţele de împădurit sunt cele de pe care s-au exploatat arboretele de molid afectat de dăunători, precum şi unele  terenuri achiziţionate în anii anteriori, în numele statului”.

like facebookPlanul Direcţiei Silvice prevede împădurirea a 53 de hectare în Ocolul Silvic Flămânzi, 46 de hectare în Ocolul Silvic Darabani, 24 de hectare în Ocolul Silvic Mihai Eminescu, nouă hectare în Ocolul Silvic Truşeşti, trei hectare în Ocolul Silvic Dorohoi şi cinci hectare în Ocolul Silvic Botoşani.

directia silvica botosani- Luna plantarii arborilor 002Majoritatea puieţilor necesari în această primăvară sunt asiguraţi din pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice- 773.000, iar 285.000 de puieţi provin din transfer de la direcţiile silvice vecine.

Cele mai multe suprafaţe se vor planta cu cu gorun, stejar, gaf, salcâm, salcie, plop, frasin, paltin, ulm, cireş, mojdrean şpi sălcioară.

Bugetul alocat acestor investiţii este de 1,7 milioane de lei, din care 1,52 din bugetul propriu al Direcţiei Silvice, iar difere4nţa din fonduri bugetare.

directia silvica botosani- Luna plantarii arborilor 002directia silvica botosani- Luna plantarii arborilor 008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *