Cardul național de sănătate, refuzat de mai mulți botoșăneni din motive religioase

costel lupascuMai mulți botoșăneni au refuzat să intre în posesia cardului de sănătate din motive religioase sau convingeri de altă natură. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate, numărul celor care au refuzat cardul reprezintă 0,5% din totalul persoanelor asigurate din județul Botoșani.

like facebookUnele opinii sunt radicale, altele mai moderate. În aceste cazuri există posibilitatea ca persoanele să se adreseze la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate pentru eliberarea adeverinței care ține loc de card. Această adeverință este valabilă trei luni ”, a spus Costel Lupașcu, președintele CAS Botoșani.

Din cele aproximativ 250.000 carduri naţionale de sănătate emise pentru judeţ, 97% au fost distribuite. Cardul național de sănătate va deveni obligatoriu din 1 mai 2015,  până în prezent fiind deja activate 25.000 carduri la nivelul județului Botoșani.

Am recomandat furnizorilor de servicii medicale să înceapă să ceară aceste carduri asiguraților, pentru a vedea care sunt problemele pe care le întâmpină în utilizarea acestui card, astfel că de la 1 mai să nu mai existe inconveniente. Asiguratul își poate defini un cod PIN ca la un card bancar. Codul și-l alege singur și recomandat este să fie unul simplu”, a adăugat președintele CAS Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *