PSD face un apel către parlamentarii botoșăneni să susțină noul Cod Fiscal

Costel LupascuSocial-democrații susțin că proiectul propus de Guvern conține multe măsuri benefice pentru botoșăneni, care au ca efect reducerea taxelor și crearea de locuri de muncă. Sunt măsuri de dreapta – diminuarea fiscalității și măsuri de stânga – crearea de locuri de muncă.

Îi rugăm pe colegii parlamentari de la celelalte partide să lase jos armele politice și să iasă din paradigma conflictului politic. Noul Cod Fiscal nu avantajează un partid sau altul. Este un proiect care e în avantajul cetățenilor din această țară. Parlamentarii PNL și PPDD au ocazia de a demonstra public că îi pun pe cetățeni mai presus decât șefii lor de partid. Parlamentarii PNL au fost votați de botoșăneni, nu de dl. Blaga sau d-na Gorghiu. Să voteze deci cum e bine pentru botoșăneni, nu cum e bine pentru Blaga sau Gorghiu.” a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Botoșani, Costel Lupașcu.

Acesta susține că peste 412.000 de botoșăneni ar beneficia de reducerea TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, și la 18%, începând de la 1 ianuarie 2018. Lupașcu mai spune că botoșănenii care sunt acum în șomaj ar putea obține mai ușor un loc de muncă în urma aplicării noului Cod Fiscal.

like facebookÎn cazul județului Botoșani în urma măsurilor propuse, se estimează o creștere cu 3.200 de locuri de muncă în 2016 și cu 1.700 în următorii ani. Calculul s-a făcut prin raportarea estimării naționale a Ministerului Finanțelor privind noile locuri de muncă la ponderea pe care o are populația județului în total populație. Îi rugăm pe parlamentarii de la PNL și PPDD să aibă în vedere cele 3.955 de microîntreprinderi din județul Botoșani care vor beneficia de o impozitare diferențiată, între 1% și 3%, în funcție de numărul de salariați”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD Botoșani.

Social-democrații botoșăneni mai spun că noul Cod Fiscal avantajează și salariații: peste 51.000 de salariați botoșăneni vor beneficia de reducerea contribuției de asigurări sociale la angajat de la 10,5% la 7,5%, începând cu 1 ianuarie 2017, în timp ce. cei peste 5.100 de agenți economici vor beneficia de reducerea contribuției de asigurări sociale la angajator de la 15,8% la 13,5%, de la 1 ianuarie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *