Cele mai bune cinci licee din Botoşani după rezultatele la simularea Bacalaureatului

examen eleviInspectoratul Școlar Județean a făcut public un top cinci licee care au obținut cele mai bune, respectiv cele mai proaste rezultate la simularea examenului de Bacalaureat, la clasele XI-a și XII-a. Potrivit reprezentanților IȘJ, la clasa a XI-a, primele cinci licee sunt: Colegiul Eminescu – 80,77% medii peste 5.00, Liceul de Artă – 67,69%, Colegiul Laurian – 59,09%, Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” – 54,24% și Liceul „Nicolae Iorga” – 45,15%.

Clasamentul este schimbat la clasa a A XII-a.Liceele cu rezultatele mai bune, unde elevii au obținut cele mai multe medii peste cinci sunt: Colegiul Eminescu -82,81%, Colegiul Laurian -54,93%, Liceul de Artă – 45,83%, Colegiul Economic – 44,07% și Liceul Iorga – 42,74%.

La polul opus se situează licee din mediul rural, dar și două licee din Botoșani, unde procentul de promovabilitate a fost chiar zero.

like facebookCele mai slabe rezultate le-au avut următoarele unități de învățământ: La clasa a XI-a cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la următoarele licee: Liceul „Petru Rareş” – 1,92%, Liceul Coţuşca – 0%, Liceul „Elie Radu” – 0%, Liceul Plopenii Mari – Ungureni – 0%, Liceul Pomârla – 0%.

La clasa a XII-a cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la școlile: Liceul Plopenii Mari – 5%, Liceul „Petru Rareş” – 4%, Liceul Coţuşca – 0%, Liceul „Elie Radu” – 0%, Liceul Todireni – 0%.

Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că vor fi întocmite planuri de măsuri pentru toate unitățile de învățământ astfel încât promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din vară să crească.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *