Medicii de la Spitalul Județean critică activitatea centrelor de permanență: De ce nu funcționează, de ce oamenii vin să facă tratamente la camerele de gardă?

medicul Aurel Tinca
medicul Aurel Tinca

Medicii de la Spitalul Județean sunt nemulțumiți de modul cum funcționează centrele de permanență din județ. Medicul Aurel Tinca, coordonatorul Secției de pediatrie a Spitalului Județean, a declarat că multe dintre cazurile care aglomerează spitalul ar putea fi rezolvate în centrele de permanență. Acesta consideră că ar trebui făcută mai multă publicitate vizavi de aceste centre, pentru ca botoșănenii să nu mai vină pentru simple investigații medicale la spital.

like facebookEste o ruptură clară între rețeaua primară și spital, nu există medic intermediar, nu există un control a rețelei primare de asistență care se acordă, nu există asistență la domiciliu și multe altele. Astea sunt lacune pe care trebuie la un moment dat să le vedem și să le asumăm. De ce nu funcționează, de ce oamenii vin să facă tratamente la camerele de gardă, când există centre de permanență unde pot să facă tratamente acolo. Nu spitalul este cel care trebuie să-i spună omului că <Vezi că ai centre de permanență în oraș!>. Trebuie să facă publică Casa de Asigurări. Eu abia acum am aflat că sunt două centre de permanență în orașul Botoșani”, a spus Tinca.

Activitatea din centrele de permanență a fost criticată în repetate rânduri și de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Reprezentanţii CAS Botoşani au spus că în aceste centre nu există adresabilitate, drept pentru care de cele mai multe ori medicii sunt plătiţi doar pentru prezenţă. De exemplu, sunt medici care într-o lună consultă doar trei pacienţi, dar primesc în buzunar câteva mii de lei.

 

One thought on “Medicii de la Spitalul Județean critică activitatea centrelor de permanență: De ce nu funcționează, de ce oamenii vin să facă tratamente la camerele de gardă?

  1. Am apelat acum 2 ani la centru medical de permanenta de la Dispensarul de pe strada Independentei unde era de garda o doctorita, nu dau nume, mama mea bolnava era la blocul vecin cu dispensarul, la doar 10 metri, era ora 22 si acea doctorita, nu s-a deranjat sa vina acasa la mama mea, mi-a recomandat prin telefon sa cumpar agocalmin si sa-i dau, poate ii vor trece durerile. Bineinteles ca vazand indolenta ei am chemat salvarea si am dus-o pe mama la spital. Dezamagirea mea a fost foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *