Medicii de la Spitalul Județean, nemulțumiți de finanțarea primită de la Casa de Asigurări de Sănătate: Nu este vorba de un CAP. Este un spital

spitalul de copiiMedicii de la Spitalul Județean acuză faptul că contractul încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănatate este unul prost, cu finanțare insuficientă. Medicul Aurel Tinca, coordonatorul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean, a declarat că numărul de externări încheiat cu instituția de asigurări de sănătate va fi depășit, iar copiii care ajung la spital nu pot fi trimiși acasă, chiar dacă se fac presiuni și asupra cadrelor medicale să se încadreze în numărul de internări.

Până la această dată am făcut mai mult de două treimi din numărul de externări pe care le plătește Casa. Dacă la data de 20 ale lunii, noi deja am realizat numărul de externări prevăzute în contract, dar internările care se vor face în perioada următoare cine le plătește? Le plătește spitalul. Din acest motiv, contractul care este făcut cu Casa este îngrozitor de prost. Ar trebui să se prevadă în contract acele chestiuni care se referă la plata serviciilor omului bolnav. Nu este vorba de un CAP unde prevedem câți litri de lapte o să dea ferma de vaci. Este un spital”, a spus Tinca.

like facebookPotrivit acestuia, numai secția Pediatrie 1 a făcut 260 de externări, față de 190 câte erau prevăzute de contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate. Internările făcute în plus nu sunt decontate de Casă.

Aș vrea să văd și eu un medic care refuză internarea unui copil care vine noaptea. Așa ceva nu se va întâmpla niciodată. Eu așa ceva nu voi face, indiferent care este părerea cuiva că am depășit contractul. Datoria mea este să-i acord asistență acelui copil”, a mai spus Tinca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *