Un medic botoșănean atenționează: Suntem în plină epidemie virală. Vezi ce măsuri au fost luate!

aurel tinca ped 1Coordonatorul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean ”Mavromati”, medicul Aurel Tinca, susține că spitalele sunt supraaglomerate de viroze respiratorii și că ar trebui să fie declarată epidemie virală la Botoșani. Medicul susține că județul Botoșani s-ar situa pe primul loc în Moldova ca număr de îmbolnăviri ale căilor respiratorii. Potrivit lui Tinca, zilnic, numai pe Secția de pediatrie sunt în jur de 80 de prezentări la cameră de gardă, 90% dintre acestea fiind viroze respiratorii. În contextul creșterii afecțiunilor acute respiratorii, la Secția Infecțioase s-au suplimentat saloanele pentru bolnavi, în timp ce pe Secția de pediatrie s-au luat deja măsura limitării accesului în spital.

like facebookReprezentanții Spitalului Județean spun că epidemia ar trebui declarată de Direcția de Sănătate Publică.

Noi suntem în plină epidemie, indiferent dacă ne place sau nu afirmăm acest lucru. Eu afirm ca și clinician, dar atâta timp cât nu este declarată o stare mai specială, nu poți să împiedici omul în spital. După părerea mea, ar trebui declarată epidemie”, a spus medicul pediatru.

Potrivit datelor prezentate de conducerea Spitalului Județean, în perioada 2-9 martie au fost înregistrate numai în spital 238 de infecții acute ale căilor respiratorii, 78 cu internare, 214 cazuri de pneumonii-cu 90 de internări și 46 de cazuri de gripă în observație, din care 43 internate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *