Concurs cu scandal pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean

Inspectoratul Scolar Botosani isjUnul din candidații înscriși la concurs pentru funcția de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean va sesiza Parchetul cu privire la concursul organizat de Ministerul Educației. Este vorba de profesorul Corneliu Furtună, care a primit o înștiințare, după ce i s-a fost validat şi înregistrat dosarul de concurs, că nu mai poate să intre în competiție.
După o săptămână am primit prin poştă, de la Inspectoratul Şcolar, o hârtie cum că nu mă pot prezenta la concurs întrucât la dosar există o adeverinţă medicală şi nu un certificat medical. Am întrebat Inspectoratul care e diferenţa pentru că articolele la care fac referire din lege de fapt se referă la angajare, nicidecum la concurs. Eu îndeplinesc condiţiile prezentării la concurs şi mi s-a spus că a fost doar o informare. Nu ştiu ce să înţeleg de aici, acesta este profesionalismul Ministerului Educaţiei şi al Inspectoratului. Nu există nicio diferenţă între certificat şi adeverinţă din punct de vedere legal”, a spus Furtună.
like facebookEl crede că i s-a pus bețe în roate, întrucât ”se doreşte un candidat unic şi altă soluţie nu au”.
Bănuiesc că eram singurul care îi puteam pune probleme din punct de vedere legislativ doamnei Huncă, fiind şi jurist, au preferat să îmi spună că mă elimină în felul acesta. Voi vedea ce voi face, cred că voi ajunge la instituţiile statului. Mă gândesc să merg la Procuratură. Mâine văd dacă mă prezint la concurs”, a adăugat Corneliu Furtună.
Concursul pentru ocuparea funcție de inspector general la IȘJ Botoșani începe luni, iar în cursă, în afară de Furtună, mai sunt doi candidați: actualul inspector general, Mihaela Huncă și fostul inspector adjunct, Daniel Botezatu.

 

One thought on “Concurs cu scandal pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean

  1. Mai Furtunel ,,intr-un pahar cu apa” , daca tu crezi ca nu exista nici o deosebire intre o adeverinta si un certificat medical, atunci nu meriti sa fii nici in invatamint si in nici un caz sa fii inspector general scolar. Ce fel de jurist esti, daca nu faci aceasta diferenta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *