Proxenetul botoşănean Ion Clamparu, extrădat în România

ion clamparuProxenetul botoşănean Ioan Clamparu, condamnat în 2012, de o instanţă din Madrid la 30 de ani de închisoare, va fi extrădat în România. Judecătorii spanioli au semnat actele de extrădare ale temutului interlop şi urmează ca acesta să-şi ducă la capăt pedeapsa într-o închisoare din ţara noastră. Botoşăneanul, care ar fi acţionat împreună cu trei „locotenenţi”, ar fi racolat peste 100 de femei, printre care şi minore, sub promisiunea unui loc de muncă în Spania şi le-ar fi obligat să se prostitueze.

Potrivit presei spaniole, decizia s-a bazat pe probele strânse de anchetatori, dar şi pe mărturiile depuse în instanţă de patru dintre victime, care au arătat că femeile erau bătute, terorizate şi violate, violenţa fiind metoda prin care Clamparu şi cei din anturajul lui le determinau să se prostitueze.

like facebookLegase o fată de un copac, pe care ulterior au sfâşiat-o câinii pe care îi ţinuse înfometaţi în vilă. Iar înainte să o lege de copac, femeii i-au fost smulşi dinţii şi i-au fost tăiate degetele„, a menţionat în instanţă Pepa, una dintre tinerele audiate sub identitate protejată.

O altă tânără a povestit că, deşi era însărcinată, Clamparu a lovit-o în abdomen, provocându-i întreruperea sarcinii, după care a obligat-o să întreţină raporturi sexuale.
Pe lângă cei 30 de ani de închisoare la care a fost condamnat de judecătorii spanioli, Clămparu mai are o condamnare în Romania, pentru fapte similare, de 13 ani. În plus, „Papa”, „Cap de porc”, sau „Ion de la Madrid”, cum mai este cunoscut, va trebui să platească trei martori cu identitate protejată cu 12.020 de euro, în timp ce un altul, minor, va primi 30.506 euro. Ioan Clamparu, care a fost căutat timp de opt ani de polițiștii români, a fost prins în Spania, în luna septembrie 2011.

Ion Clamparu a ajuns să fie considerat cel mai puternic lider al lumii interlope din România, după ce a ieşit din Penitenciarul Poarta Albă, unde a executat o pedeapsă pentru omor. Ulterior, el s-a stabilit în Bacău, iar cu ajutorul foştilor colegi de celulă a pus pe picioare o grupare infracţională. Plecat din ţară, şi-a stabilit „cartierul general” în Madrid şi a monopolizat piaţa prostituţiei.

One thought on “Proxenetul botoşănean Ion Clamparu, extrădat în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *