Profesor despre rezultatele de la simularea evaluării naționale: Suntem deficitari la catedra de matematică la nivelul județului

examen eleviUn profesor botoșănean trage un semnal de alarmă: elevii vor fi și mai slab pregătiți la matematică pe viitor, întrucât absolvenții de valoare ai facultăților de matematică nu mai vin în învățământ, ci merg spre domenii mai bine plătite. Declarația a fost făcută de Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, pe fondul rezultatelor mici obținute la simularea la matematică de elevii de clasa VIII-a. Axinte susține că și subiectele de la simulare au fost mai grele, comparativ cu cele de la evaluarea care a avut loc vara trecută.

like facebookSimularea are rolul ei: pentru a-i conștientiza pe elevi în legătură cu nivelul la care se află, dar această simulare scoate în evidență faptul că suntem deficitari la catedra de matematică la nivelul județului și mai ales în anumite localități unde nu avem profesori calificați și unde oferta locului de muncă nu este atractivă pentru un absolvent calificat, mai ales dacă nu se decontează naveta. Situația va fi mai grea la matematică în anii următori pe măsură ce se vor pensiona profesorii actuali, pentru că absolvenții de valoare ai facultății de matematică nu mai vin în învățământ. Merg pe domenii mai bine plătite. Nu-i convine să lucreze pe 800 lei și eventual să nu-i decoonteze naveta. Este o problemă”, a menționat Liviu Axinte.

Doar 24,6 % dintre elevii care au participat la simularea de la matematică a evaluării naționale au primit note de trecere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *