Anunţ de informare! 60 de proiecte depuse la GAL ”Valea Bașeului de Sus” au fost declarate eligibile pentru finanțare

antet Gal Baseul de SusSusţinând dezvoltarea rurală, Asociația GAL ”Valea Başeului de Sus” a identificat, în primul rând, în teritoriul pe care îl reprezintă (un oraş  şi 10 comune) nevoia de îmbunătățirea a condițiilor de trai şi de creştere a  calităţii vieţii. În elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală au fost tratate în mod prioritar cerinţele teritoriale şi comunitare, prin încurajarea accesării fondurilor europene prin intermediul a 10 măsuri principale din cadrul PNDR 2007-2013.

Un număr de 60 de proiecte depuse la GAL ”Valea Bașeului de Sus” au fost declarate eligibile pentru finanțare, 59 de beneficiari semnând contractele de finanțare. Ponderea valorii contractate reprezintă 97,29% din totalul prevăzut în strategia de dezvoltare locala, iar ponderea valorii plătite către beneficiari atinge aproximativ 42%.

Sectorul agricol a primit cea mai importantă susținere în condițiile în care activitatea de bază a populaţiei din teritoriu este agricultura. Astfel, au fost finanțate 20 de proiecte pentru sprijinirea fermelor de semi-subzistență din teritoriu (măsura 141), 16 proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri (măsura 112) şi 5 proiecte pentru modernizarea exploatațiilor agricole (măsura 121), proiecte care au vizat practicarea agriculturii la standarde de calitate și de performanță.

S-a susținut prin măsura 123 creșterea valorii adăugate a produselor agricole fiind contractate 3 cereri de finanțare care prevăd valorificarea produselor locale prin dezvoltarea și modernizarea sectorului de procesare și prelucrare a laptelui.

Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală este susținută prin derularea a 8 proiecte de dezvoltare a infrastructurii sociale din 8 comune din teritoriul GAL.

De asemenea, la fel de important este considerat și sectorul non-agricol care a se axează pe modernizarea, crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi, 6 beneficiari din teritoriu au semnat contractele de finanțare pentru înființarea unor societăți de prestări servicii în mediul rural conform măsurii 312, dar și pe încurajarea activităților turistice în teritoriu, prin intermediul măsurii 313, a fost depus 1 proiect pe această măsură, fiind declarat eligibil și contractat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *