Trei tineri au fost săltați de mascați pentru trafic de droguri, dar au fost găsiți nevinovați. Vezi reacția lor!

mascati PolitieTrei tineri care au fost acuzaţi de trafic de droguri au dat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi și Terorism (DIICOT) solicită daune însemnate.

like facebookCiprian Moşoroi, Alexandru Munteanu şi Cosmin Marius Bârzu au deschis un proces la Tribunalul Botoşani în care cer daune de la procurori şi de la statul român, după ce au fost achitaţi într-un dosar în care erau acuzaţi de trafic de dorguri.

Spre exemplu, Ciprian Moşoroi cere daune de  150.000 de euro, după ce a fost reţinut şi a stat 127 de zile în arest preventiv. Tânărul solicită 10.700 de euro daune materiale pentru perioada cât a fost anchetat şi diferenţa de 139.300 de euro daune morale.

Iniţial, Tribunalul le-a respins acţiunea, însă sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Suceava.

Cei trei alături, de alţi patru tineri, au fost ridicaţi, în noiembrie 2010, de procurorii DIICOT sub acuzaţia de comercializare a etnobotanicelor. În timpul percheziţiilor procurorii au ridicat mai multe plicuri din locuinţele tinerilor cu substanţe ce păreau a fi droguri. După analiza lor s-a constat că din 15 probe ridicate, două ar conţine substanţe interzise. Pe perioada judecăţii s-a efectuat o nouă expertiză şi s-a constat că de fapt nu erau substanţe interzise şi astfel toţi inculpaţii au fost achitaţi pe rând de judecătorii Tribunalului Botoşani, a Curţii de Apel Suceava şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mai mult decât atât, tinerii au primit plicurile ridicate înapoi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *