Vezi top cinci școli care au obținut cele mai bune, respectiv cele mai slabe rezultate la simularea evaluării naționale!

examen eleviInspectoratul Școlar Județean a solicitat școlilor din județ planuri remediale pentru îmbunătățirea rezultatelor la evaluarea națională. Și asta după ce procentul elevilor de clasa VIII-a care au obținut note peste 5 la simularea evaluării naționale a fost de 38,45%, respectiv 61,97% la limba și literatura română și 24,6% la matematică.

Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ, a declarat că în perioada următoare vor avea loc și întâlniri metodice cu cadrele didactice, unde se va discuta asupra rezultatelor de la simulări.

Un prim obiectiv al simulării este acela de a obișnui elevii cu ceea ce înseamnă examen, începând de la condițiile de examen, după care modul de abordare a subiectelor. Apoi ne interesează și pe noi rezultatele. Procentele sunt la fel cu ceea ce a fost anul trecut, iar procentul elevilor care au obținut peste cinci la examenul de evaluare națională a fost de 64, 33%. Este o simulare, este un semnal de alarmă, iar în următoarea perioadă vom lua măsuri atât la nivel de județ cât și la nivelul unităților de învățământ”, a declarat Mihaela Huncă.

like facebookPotrivit unei situații prezentate de IȘJ, cele mai ridicate procente de promovare au fost la Colegiul Național ”A.T.Laurian”-100%, Școala Cornerstone Dorohoi (10 elevi)-100%, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”-96,77% Școala 7 Botoșani-86,21% și Liceul Teoretic ”Gr. Antipa”-83,87%.

Rezultatele cele mai slabe au fost obținute la Liceul Teoretic ”Anastasie Bașotă” Pomârla-9,76%, Școala ”Sf.Maria Botoșani”-9,09%, Școala Mitoc-8%, Școala Dorobanți-8% și Școala 1 Cordăreni-4,3%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *