Mai multe zile libere pentru bugetari, în 2016: Vezi propunerea parlamentarilor!

salariati bugetariRomânii ar putea avea încă trei zile libere, în afara celor prevăzute deja. Parlamentarii vor ca sărbătoarea Înălţării Domnului, ziua lui Constantin Brâncuşi, dar și ziua de 10 Mai să devină sărbători legale. Dacă iniţiativa va fi aprobată, de anul viitor angajaţii de la stat vor avea 16 zile libere.

În prezent, românii au 13 sărbători legale, în care angajaţii de la stat sunt liberi. Primele zile libere din 2015 au fost 1 şi 2 ianuarie, urmate de Ziua Unirii Principatelor Române, pe 24 ianuarie.

Paştele este sărbătorit anul acesta pe 12 aprilie, iar ziua de luni este liberă. Două săptămâni mai târziu vine mini vacanţa de 1 mai, când mulți români pleacă la mare sau la munte.

like facebookPeste alte două săptămâni, altă minivacanţă de 3 zile – Rusaliile şi Ziua Copilului. În august mai este o zi liberă, Adormirea Maicii Domnului, care cade însă sâmbăta. Următoarele zile libere vin abia la sfârşitul lunii noiembrie.

Angajații de la stat vor mai avea un weekend prelungit: Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, cade într-o zi de luni. Următoarea liberă va fi apoi pe 1 decembrie, de Ziua Naţională. În schimb, anul acesta, de Crăciun nu vom mai avea chiar o minivacanță pentru că a doua zi a sărbătorii pică sâmbăta.

Anul viitor, la aceste zile libere s-ar mai putea adăuga 19 februarie, când este aniversat Constantin Brâncuşi, 10 mai – Ziua Regalităţii şi Înălţarea, care se sărbătoreşte la 6 săptămâni după Paşti.

Sursa: RTV.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *