Un hotel din Botoşani a primit o factură de 10.000 de euro şi a dat Eon în judecată. Vezi ce s-a întâmplat!

hotel belvedere botosaniUnul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Botoşani a primit o factură uriaşă pentru consumul de energie electrică şi a dat în judecată furnizorul şi distribuitorul Eon Moldova.

Este vorba despre Hotel Belvedere care a primit, pentru perioada septembrie-noiembrie 2011, facturi în valoare de 44.284 de lei. Reprezentanţii hotelului au atacat în instanţă documentele emise de E.on pe motiv că nu se poate să fi consumat aşa mult, invocând posibile defecţiuni la instalarea echipamentelor şi utilajelor energetice montate de firma care s-a ocupate de acest aspect la construirea imobilului de pe Bulevardul Mihai Eminescu.

Reprezentanţii grupului Eon au susţinut că montarea transformatoarelor de curent la hotel s-a făcut corect, însă după ce s-a efectuat o nouă verificare s-a constatat că bateriile de condensatoare sunt prea mari şi se ajungea să se livreze o cantitate mare de energie reactivă în instalaţiile distribuitorului. Acesta ar fi motivul pentru facturile uriaşe.

Judecătorii au decis să anuleze suma de 35.262 de lei menţionat ca şi consum de energie, cât şi 9.022 de lei ca penalităţi. Mai mult decât atât, compania Eon a fost obligată la plata sumei de 8.078 de lei cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *