Botoșăneni furați la cântar de comercianții din Piața Mare

piataNu mai puțin de 12 comercianți din Piața Mare au fost găsiți în neregulă cu cântarele, în urma unui control efectuat de reprezentanții societății Urban Serv. Simion Drelciuc, directorul societății, a declarat că cele 12 cântare nu erau verificate metrologic și că vânzătorii găsiți în neregulă nu au mai fost primiți în piață.

like facebookÎn urma unei divergenţe între un comerciant şi unul dintre cumpărători am dat dispoziţie să se facă o verificare a tuturor cântarelor utilizate în piață de comercianți, proprietatea dumnealor, privitor la valabilitatea vizei metrologice. Am avut surpriza să constat că 12 cântare verificate nu îndeplineau condiţiile şi atunci pentru zilele de sâmbătă şi duminică nu au fost primiţi în piaţă spre vânzare decât dacă au luat cântare de la noi. Există suspiciunea ca un cântar neverificat metrologic să nu cântărească exact sau să cântărească în favoarea comerciantului, nu a consumatorului„, a declarat Simion Drelciuc.

Potrivit reprezentantului Urban Serv, verificarea cântarelor se va face lunar, iar în momentul în care se vor constata abateri, spune Drelciuc, ele nu vor mai fi trecute cu vederea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *