Alina Manole, a doua oară în turneu la Botoșani. Două ore de muzică și păcătoși în Chrome Bar!

alina manole concert chromeCantautoarea Alina Manole a susținut, vineri seară, un concert în Chrome Bar, cu ocazia unui nou turneu pe care l-a organizat. Turneul a cuprins, ca și anul trecut, și orașul Botoșani și promovează discul „Fericirea de luni”, lansat de artistă anul trecut.  Alina Manole a cântat atât piesele de pe noul disc pe care cei prezenți la concert l-au putut achiziționa cu autograf la prețul de 25 lei, cât și cunoscutele de acum din repertoriul ei „Am un pitic” sau „Luna pătrată”.

Concertul a început cu piese mai dramatice așa cum a declarat artista și s-a încheiat, vesel,  în aplauzele mulțimii, cu celebra ei piesa „Luna pătrată”. Așa cum obișnuiește în concertele pe care le susține, artista le-a spus din capul locului oamenilor că e o păcătoasă. Se știe, muzica ei este despre iubiri altfel, despre amanți, amante și dragoste în 3, despre lucruri care se întâmplă și avem prea greu libertatea de a vorbi.

like facebookLa piesa „Căsătorie în stil italian”, Alina s-a jucat cu publicul și asta și datorită versurilor mai puțin obișinuite “închide-mă în alina manolecasă și ia-ți și o nevastă/ Amantă să-ți fiu / daca poți”.

Femeile au fost rugate să strige cât mai tare “dacă poți”, în timp ce bărbații au fost puși să spună: “eu pot!”. Dialogul a fost unul savuros între tabăra feminină și cea masculină fiecare îtnrecându-se să se audă mai tare.  La fel s-a întâmplat și la piesa „Am un pitic”,  când artista le-a propus oamenilor prezenți la concert să reacționeze în funcție de numărul piticilor pe care îl au. Și glasurile au fost nenumărate cu replica „Oh, Doamne da!” când Alina a întrebat dacă au mai mulți pitici și nu doar unul.

Concertul a început în jurul ore 20.00 și s-a încheiat în jurul orei 0.00 după care Alina Manole a petrecut în compania oamenilor aflați în localul amintit pentru autografe și fotografii.  Alina a cântat acompaniată de bandul ei deja consacrat în zona muzicii folk-jazz.

Întrebată de ce a ales încă o data Botoșaniul pentru turneul ei de anul acesta, cantautoarea a spus:

„Am inclus Botoșaniul în turneu în primul rînd, pentru că, data trecută, când am fost, în iunie 2014, m-am simțit extraodinar, e un public minunat aici. E un public care crește de la an la an și care mă surprinde că știe foarte multe dintre versurile pieselor mele”

Turneul a cuprins în afară de Botoșani, și orașe ca Brașov, Tg Secuiesc, Piatra Neamț, Roman sau Iași și se va încheia pe data de 8 martie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *