Ţepar de maşini trimis după gratii. Vezi cum acţiona!

inchiriat masinaUn bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Maramureş, cercetat de polițiști în mai multe dosare penale, pentru ţepe cu mașini închiriate, a fost prins în urmă cu două zile pe raza municipiului Suceava. Ţeparul a fugit cu maşinile închiriate de la firme specializate inclusiv din Botoşani.

like facebookPe numele respectivului, Tiberiu Bot, era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat pe 2 martie 2015 de Judecătoria Focşani la şapte luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere.

Bot a fost trimis după gratii după ce a închiriat o maşină, dar a dispărut cu tot cu aceasta. După şapte zile, reprezentanţii firmei de închirieri au constatat că Opel-ul închiriat lui Bot nu a mai fost returnat, iar respectivul nu mai răspunde la telefon.

Acelaşi Tiberiu Bot a comis fapte similare şi în alte judeţe, fiind cercetat ori trimis deja în judecată în alte dosare penale, inclusiv unul la Botoşani.

Procurorii din Bistriţa-Năsăud, de exemplu, l-au trimis în judecată în luna ianuarie a acestui an, pentru înşelăciune. Acuzaţia: „în cursul anului 2012, a indus în eroare mai multe persoane vătămate, sub pretextul închirierii de autovehicule, pe o anumită perioadă, în care le-a înstrăinat, însuşindu-şi sumele de bani obţinute, cu consecinţa producerii unui prejudiciu total de 42.000 de lei”.

Pe o reţeaua de socializare există chiar un cont cu numele Tiberiu Bot, cont pe care mai multe părţi vătămate povestesc ce au păţit: „Eu i-am închiriat escrocului Bot Tiberiu un Ford Tranzit 8+1”, scrie unul dintre păgubiţi. Altă parte vătămată, din Iaşi, scrie: „Acest Bot Tiberiu mi-a furat un Ford Tranzit. Maşină de marfă, culoare albă, cu volan pe dreapta”.

Inclusiv pe un site în care sunt reclamate furturi auto, numele lui Bot este invocat de mai mulţi utilizatori care susţin că le-a furat maşinile.

Sursa Monitorul de Suceava

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *