Dosar penal pentru „farmacista” care vindea ilegal medicamente

farmacie BotosaniFemeia care a fost prinsă de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în timp ce vindea medicamente într-o farmacie ilegală din comuna Mileanca s-a ales cu dosar penal. Pentru că nu avea studii de specialitate, dar lucra ca farmacistă, aceasta este acuzată de săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

În acelaşi timp, administratora firmei Revita SRL Darabani, care a deschis ilegal punctul de lucru de la Mileanca, este cercetată pentru sărvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

like facebookVă reamintim că poliţiştii au sigilat, miercuri, o farmacie care funcţiona ilegal, din luna decembrie 2014, într-un spaţiu închiriat de la Primăria Mileanca.

Societatea comercială nu era autorizată de către Ministerului Sănătăţii şi nu avea angajat personal specializat pentru comercializarea de produse farmaceutice.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate şi ridicate produse farmaceutice în valoare de aproximativ 6.000 lei.

Printre acestea, au fost găsite peste 300 de comprimate conţinând substanţe stupefiante ori psihotrope, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă, astfel încât au fost sesizaţi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, din cadrul Serviciului de specialitate competent teritorial, în vederea continuării cercetărilor potrivit Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Totodată, a fost identificată şi ridicată suma de 465 de lei, despre care s-a stabilit că provine din comercializarea de produse farmaceutice, pentru care nu au fost emise bonuri fiscale, unitatea nedeţinând casă de marcat fiscalizată.

Exclusiv! Pericol public! O farmacie funcționa fără autorizație. Poliția a sigilat locația

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *