Informaţii hidrologice solicitate de prefect din Ucraina

videconferinta prefecturaPrefectul Costică Macaleţi a solicitat reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor o situaţie cu ultimele informaţii privind cotele râurilor Prut şi Siret înregistrate în pe teritoriul Ucrainei. Datele vor necesita o atenţie sporită în următoarea perioadă, atât din cauză că se anunţă o primăvară ploioasă, cât şi pentru că temperaturile pozitive din ultimele zile au putut duce la topirea zăpezilor din zonele înalte ale ţării vecine.

like facebookSolicitarea a fost făcută în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă întrunit joi, 5 martie, într-o videoconferinţă cu Guvernul. Conducerea MAI a anunţat astfel că mare parte din judeţele ţării vor fi afectate în următoarele zile de fenomene meteorologice specifice sezonului rece. Judeţul Botoşani nu este prins în aria pentru care s-a emis codul galben de ninsori şi viscol, însă botoşănenii vor resimţi cel puţin scăderea temperaturilor până la – 5 ° Celsius. Din această cauză Prefectul de Botoşani a atenţionat drumarii să intervină pentru combaterea poleiului pe arterele naţionale şi judeţene.

Vă rog să aveţi telefoanele deschise, în caz de probleme să fim cât se poate de operativi.”, a fost solicitarea prefectului Costică Macaleţi către toţi şefii instituţiilor membre ale CJSU.

Sursa: comunicat presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *