Fost poliţist condamnat după ce fura din amenzi

ioan zaboloteanu retinutUn fost poliţist a fost condamnat, miercuri, de judecătorii Judecătoriei Botoşani pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Ioan Zaboloteanu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de şapte ani.

Acesta este acuzat că falsifica duplicatele proselor verbale pe care le întocmea. Astfel, contravenienţii primeau documentul cu un cuantum, iar el trecea în evidenţe o sumă mai mică, iar diferenţa o băga în buzunar.

Fostul agent de la Poliţia municipiului Botoşani a fost mai fost condamnat, tot la trei ani cu suspendare, pentru pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de fals intelectual și o infracțiune de uz de fals în legătură cu infracțiunile de corupție.

Faptele constau în aceea că în ianuarie 2011 a pretins şi primit suma de 150 lei, iar în mai 2011 a pretins şi primit suma de 500 de lei în calitate de agent şef principal la Poliţia municipiului Botoşani, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de control şi supraveghere a traficului rutier, pentru a altera conţinutul proceselor verbale, consemând săvârşirea altor fapte pentru fapte mai blânde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *