Primarul Portariuc: Vom trece la amendarea cetățenilor care nu și-au înregistrat câinii

caini multi curte botosani1Reprezentanții Primăriei Botoșani amenință cu amenzi proprietarii de câini care nu intră în legalitate. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că într-o primă etapă au fost trimise înștiințări către botoșănenii care dețin mai mulți câini care nu sunt sterilizați și microcipați, iar cei care nu se vor conforma termenului dat vor fi amendați.

Toți cei care au în zona lor, în proprietate asemenea câini care nu sunt înregistrați, nu sunt sterilizați, pot primi amenzi. am trimis avertizări și în perioada următoare se va trece la amendare. În momentul când o să primească 10 milioane lei amendă și îi va plăti, vă spun că nu vor mai ține câinii acasă. Aplicăm legea. Le-am dat o săptămână-două la dispoziție, iar dacă nu rezolvă problema vor plăti. Deocamdată nu există altă măsură de acțiune”, a menționat edilul.

like facebookProprietarii câinilor au obligaţia să identifice, prin microcipare, şi să înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), la medicul veterinar, în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

One thought on “Primarul Portariuc: Vom trece la amendarea cetățenilor care nu și-au înregistrat câinii

  1. halo domn portariuc asai ca ati rezolvat tot ce era de rezolvat in botosaniul asta de cacat de care va bateti joc cu o asa de mare nerusinare si nesimtire si acu va mai ramas doar problema acestor catei asai? unde esti tu tepes doamne ca la cata prostie si hotie este acum in romania cred ca am ramane fara nici o padure poi domn portariu va anunt ca am in curte 8 sa vad cum imi intrati in curte tu si sleatca de hingheri sa verificati daca au cip sau daca sunt sterilizati si totusi am o intrebare cum va veti da seama daca o catelusa este sterilizata sau nu pt ca dupa un an abia daca se mai opserva operatia sau poate aveti un aparat de detectie sincer sunteti jalnici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *