Ce perle au scris elevii care se pregătesc pentru Bacalaureat: „Cine să-l înțeleagă pe Arghezi? Viața lui era tristă, n-avea prieteni cu care să iasă la bere”

examen eleviDaca v-ati imaginat fie si doar pentru o secunda ca poate, macar in acest an, nu vom avea parte de perle la Bacalaureat, ei bine simularea la limba romana va poate lamuri rapid sperantele.

Pana si cele mai simple cerinte s-au dovedit a fi problematice pentru unii dintre elevi. De exemplu, pentru „pretentios”, sinonimele gasite au fost „harfist si fitos”.

Traducerile operelor au rolul de a ne usura noua cititul. Adica nu ne mai stresam sa cautam pe google translate„, ne lamureste un alt elev.

like facebookCat despre Arghezi, „cine sa-l inteleaga pe omul asta?„, se intreaba un tanar gata sa dea BAC-ul in vara. „Sunt sigur ca viata lui era una trista, n-avea prieteni cu care sa iasa la bere si d-aia a scris poezii atat de triste„, continua el.

Eminescu sa ma judece daca nu am scris bine la evaluare. Dar din pacate profesorii dau note„, e concluzia trista pentru sine a unui alt aspirant la Sfantul 5.

Ion era sarac lipit pamantului si pe deasupra prost la afaceri” sau  „Ion nu si-a incercat norocul la loto…sau poate pe vremurile alea nu exista loto 6 din 49″.

Sursa: Știrile ProTV

One thought on “Ce perle au scris elevii care se pregătesc pentru Bacalaureat: „Cine să-l înțeleagă pe Arghezi? Viața lui era tristă, n-avea prieteni cu care să iasă la bere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *