Val de internări la Spitalul Județean: Secții cu câte doi bolnavi în pat

bolnavi in spitalul judetean botosaniMai multe secţii ale Spitalului Judeţean sunt supraaglomerate mulţi dintre bolnavi fiind nevoiţi să impartă patul de spital. Din cauza frigului şi a creşterii numărului de afecţiuni respiratorii care decompensează bolile cronice, medicii Spitalului Judeţean se confruntă cu o avalanşă de internări luna aceasta. Bolnavii de pe secţia Medicală I și II, dar şi cei de pe Secția Infecțioase și Secția de Pediatrie ajung să stea şi câte doi în pat ca să beneficieze de îngrijiri medicale. Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, sunt secţii cu grad de ocupare a paturilor de peste 100%.

like facebookSunt viroze respiratorii multe. Am recoltat probe de la pacienți și au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmare de gripă sau nu. Sunt și paturi dublate. În fiecare an există o perioadă când temperatura este mai scăzută, când pacienții sunt imunodeprimați după ieșirea din iarnă și contactează mai ușor și transmit mai ușor virozele”, a spus directorul medical al Spitalului Județean, Angela Țurcanu.

Reprezentantul Spitalului Județean susține că cel mai probabil va fi depășit și numărul de internări din contractul încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *