Sorescu despre înscrierea lui Ion Ilie la concursul pentru funcția de director: Este dreptul lui, dar intrăm într-o zonă de paradoxuri

Ion Ilie
Ion Ilie

Depunerea dosarului de către Ion Ilie la concursul pentru șefia Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani a fost o surpriză și pentru reprezentanții Consiliului Județean. Președintele interimar al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a declarat că salută înscrierea la concurs a lui Ilie, dar totodată își exprimă dezamăgirea că din atâția oameni de cultură pe care îi are Botoșaniul nu s-a înscris la concursul pentru ocuparea acestei funcții o persoană activă.

like-facebookÎn decembrie anul trecut s-a modificat legea care spune că inclusiv pensionarii pot să participe la concurs. Și-a depus dosarul și este dreptul lui, dar intrăm într-o zonă de paradoxuri. Dacă discutăm cu oameni de cultură spun: domnule, dar nu sunt atâția oameni care să ocupe funcția, dar în situații concrete vin oameni la vremuri noi tot noi. Asta este situația. Avem atâția oameni de cultură, și chiar are Botoșaniul, dar la situații concrete…Poate funcția este percepută și ca una de management, mai puțin creativă și mai mult administrativă”, a spus Sorescu, care a adăugat că îi apreciază activitatea lui Ion Ilie ca și om de cultură.

Ion Ilie a ieșit la pensie în 2013 de pe funcția de director al centrului, iar acum este singurul candidat înscris la concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *