Trofeul Festivalului Mărțișor Dorohoian depășește 1000 Euro. Concurenții sunt așteptați la preselecții vineri!

FESTIVALUL MARTISOR DOROHOIAN - Afis 2015 - FinalCea de-a 32-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mărțișor Dorohoian va începe, sâmbătă, la Dorohoi. Preselecția pentru concurenți va avea loc, vineri, la Casa Municipală de Cultură din localitate, începând cu ora 16.00. Evenimentul va fi prezentat de realizatoarea de la TVR Iași, Laura Lucescu.

Concursul este organizat, ca anul trecut, pe două secțiuni respectiv copii și tineri. La secțiunea copii sunt așteptați să participe tinere talente cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, iar la secțiunea a doua, cei cu vârste între 17 și 29 de ani. Concurenții selectați vineri pentru concurs se vor bate pentru trofeul care, anul acesta, este îm valoare de 4500 lei.

Concursul va avea loc sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 17.00, la Casa Municipală de Cultură, iar concurenții admiși în concurs vor trebui să prezinte două piese din repertoriul muzicii românești. Aceștia vor fi evaluați de un juriu, în majoritate schimbat față de anul trecut, respectiv dirijorul și compozitorul Sabin Păutza, în calitate de președinte, compozitorul și profesorul, Andrei Tudor, profesoara de canto Maria Cojocaru, directorul Palatului Copiilor, Marcel Dupu, Mișu Blănaru, unul dintre inițiatorii festivalului cu ani în urmă și Mirel Azamfirei, dirijor și referent muzical în cadrul Centrului de Creație.

Sabin Păutza a mai fost președinte al juriului la Festivalul Mărțișor Dorohoian în trecutul festivalului, respectiv la edițiile din 1982 și 1983. La ediția din anul 1982, președintele juriului, Sabin Păutza îi înmâna trofeul festivalului nimeni altei decât cunoscutei cântărețe de azi, Carmen Rădulescu. Pe atunci era a VIII-a ediție, iar în recital participau vedete ca Angela Ciochină, Gina Pătrașcu sau Gabriel Dorobanțu. În acei ani festivalul se desfășura cu orchestră, iar în concurs erau circa 20 de tineri. Festivalul avea în anii respectivi doar secțiunea dedicată tinerilor. Sabin Păutza este stabilit, acum, de mai mulți ani în America.

Anul acesta, recitalurile vor fi asigurate de Ion Suruceanu pentru ziua de sâmbătă, când va avea loc concursul, iar Fuego, duminică, în seara de gală. Atât concursul și gala laureaților sunt programate să înceapă de la ora 17.00, iar recitalurile de la ora 19.00. Recitalul lui Fuego de duminică va începe însă la ora 20.00 pentru că va fi precedat de recitalul celui care a câștigat anul trecut trofeul, Alexandru Tărâțeanu din Ucraina.

Organizatorii ediției din acest an sunt Consiliul Județean Botoșani, Centrul de Creație, Primăria și Consiliul Local Dorohoi, Casa Municipală de Cultură din Dorohoi.

Programul desfaşurării festivalului:

Vineri, 27 februarie 2015, ora 16.00 – preselecţia concurenţilor;

Sâmbătă, 28 februarie 2015

–        ora 17 – deschidera festivalului-concurs;

–        ora 19.00 – recital Ion Suruceanu;

Duminică, 01martie 2015

–       ora 17.00  – gala laureaţilor;

–       ora 19.00 – recital Alexandru Tărâţeanu (Ucraina) – câştigătorul trofeului 2014;

–       ora 20.00 – recital Fuego.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *