Vezi care sunt medicii de familie din Botoșani care câștigă cel mai bine!

medic familieReprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate au decis să facă publice veniturile medicilor de familie din județul Botoșani. Costel Lupașcu, președintele CAS Botoșani, susține că medicii sunt plătiți din bani publici și că trebuie să existe o transparență în repartizarea fondurilor către furnizorii de servicii medicale pentru activitatea depusă.

Cel mai mare venit pe cabinet obţinut de un medic de familie din judeţul Botoşani a ajuns, în 2014, la aproximativ 25.000 lei (250 milioane lei vechi). Câţiva medici de familie ajung să obţină lunar venituri pe cabinete de peste 20.000 lei, în această sumă intrând banii obţinuţi prin contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dar şi cei rezultaţi din activitatea din centrele de permanenţă. În luna ianuarie 2015, Casa Județeană de Asigurăpri de Sănătate a decontat unui medic de familie suma de 21.444 lei, iar în plus medicul a mai primit pentru activitatea de la centrul de permanență peste 3000 lei.

La polul opus, sunt şi medici de familie, în special cei care au pacienţi pe puțini pe liste și care obţin venituri lunare pe cabinet puţin peste 4000 lei.

like facebookDin venitul obţinut pe cabinet, medicul trebuie să plătească asistentul, dările la stat, consumabile, dar şi utilităţile. Totuși, sunt medici care îşi rotunjesc veniturile, pe lângă cele obţinute pe cabinet,  cu sume între 1000 și 5.500 lei pentru activitatea pe care o desfășoară în centrele de permanență.

La nivelul judeţului, peste 160 de medici de familie sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Vezi aici veniturile obținute de medicii de familie pe decembrie 2014!

Vezi aici veniturile obținute de medicii de familie pe ianuarie 2015!

Vezi cu cât sunt plătiți medicii pentru activitatea din centrele de permanență-decembrie 2014!

One thought on “Vezi care sunt medicii de familie din Botoșani care câștigă cel mai bine!

  1. Ae fi interesant de vazut cu ce salarii de mizerie sunt platiti asistentii medicali care majoritatea pleaca acasa cu 800-900 lei si ei duc greul intr-un cabinet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *