Controale inopinate la laboratoarele de analize medicale private. Vezi ce nereguli s-au găsit!

laborator judetean analize medicaleMai multe laboratoare de analize medicale au fost depistate, în urma unui control inopinat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, că încalcă contractul încheiat cu instituția de sănătate. Patru laboratoare private, din cele șapte verificate, au fost găsite în neregulă, potrivit președintelui CAS Botoșani, Costel Lupașcu.

El spune că în cele patru laboratoare, medicii nu au fost găsiți la program. Controlul a fost efectuat în urma unor sesizări primite la CAS Botoșani.

like facebookLa cele patru laboratoare, pentru nerespectarea programului de lucru, s-a dat o sancțiune de 5% din suma cuvenită pentru luna respectivă,  fiind la prima constatare. Aveam semnale că nu este în regulă acolo. A fost o acțiune mai amplă de verificare a furnizorilor de servicii medicale. Medicii care erau în contract cu Casa de Asigurări nu erau la program. Sunt laboratoare care au un medic și sunt cu doi medici. Ne-am dus în control la un anumit interval orar când trebuia să fie un medic de laborator, dar nu l-am găsit”, a spus Costel Lupașcu.

Potrivit președintelui CAS Botoșani, 12 laboratoare sunt în contract cu instituția de asigurări de sănătate. El spune că verificările vor continua și în perioada imediat următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *