Târgul Mărţișorului, săptămâna viitoare la Botoşani

targul martisoarelorCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale organizează, între 26 februarie și 1 martie, Târgul Mărțișorului, ediția a V-a. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 26 februarie, ora 12,30, pe Pietonalul Unirii.

La evenimentul organizat pe Pietonalul Unirii sunt așteptaţi meşteri populari din Botoșani, dar și din alte județe ale țării.

like facebookManifestarea are ca obiectiv principal menţinerea activităţii de confecţionare a mărţişoarelor, aceste talismane nelipsite în comunităţile rurale de altădată. Participanţii trebuie să expună mărţişoarele realizate manual, evitând în propriile expoziţii mărţişoarele  achiziţionate din comerţ sau realizate de către dânşii într-o manieră care să imite linia produsului în serie.

Organizatorii vor urmări respectarea criteriilor de selecţie: creativitatea în folosirea materiilor prime, expresivitatea şi plasticitatea mărţişoarelor confecţionate, absenţa pe cât posibil a matriţelor unice care induc ideea de uniformizare şi de obiecte în serie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *