Florin Țurcanu: Politica m-a dezamăgit. Au fost multe momente când am crezut ca un copil în oamenii politici

florin turcanu la sediul PNL BotosaniFlorin Țurcanu trimite cetățenilor din județul Botoșani o scrisoare deschisă prin care le vorbește despre cum a fost înlăturat de la șefia Consiliului Județean de prefectul Costică Macaleți și de PSD. El spune că se va folosi de toate pârghiile legale pentru a i se face dreptate. Țurcanu spune în scrisoare că politica l-a dezamăgit și că este uluit de ușurința cu care niște oameni numiți vremelnic în funcții publice” pot decide viața și soarta unui om care nu a acceptat compromisul anumitor grupuri de interese”.

like facebookIată conținutul integral al scrisorii semnate de Florin Țurcanu, care va ajunge în casele tuturor botoșănenilor:

Dragii mei,

 De câteva zile, Prefectul județului Botoșani a emis un ordin care îmi întrerupe mandatul de Președinte al Consiliului Județean Botoșani, un mandat câștigat prin votul liber și asumat a peste 100.000 de oameni care trăiesc și muncesc în județul nostru. Motivul este unul cu care nu pot fi de acord. M-am adresat deja Justiției si am speranța că judecătorii vor decide că acest ordin a fost emis într-un mod abuziv, din rațiuni politice ascunse. PSD a reușit pe moment să-mi compromită toată munca din ultimii 18 ani. Sunt trist, sunt dezamăgit, sunt uluit de ușurința cu care niște oameni numiți vremelnic în funcții publice pot decide viața și soarta unui om care nu a acceptat compromisul anumitor grupuri de interese. Despre aceste lucruri voi vorbi public la momentul potrivit.

Cei mai mulți dintre voi mă cunosc. Sunt un om simplu și modest, obișnuit cu munca încă de la 18 ani. Nu am primit nimic de la viață fără muncă. Nu am mințit, nu am înșelat, am fost toată viața un om de cuvânt. În cei 3 ani petrecuți la Consiliul Județean, în județ au venit peste 2.800 de miliarde de lei. Am muncit mult pentru județ și pentru oamenii lui. În mandatul meu s-au asfaltat zeci de drumuri, s-au modernizat școli, grădinițe, spitale, centre de asistență pentru bătrâni și pentru copii, s-au investit sume mari în consolidarea bisericilor și mănăstirilor, m-am opus desființării spitalelor și a școlilor și am primit în audiență peste 3.200 de oameni. Sunt singurul președinte de Consiliu Județean care s-a întors între oameni ori de câte ori a avut ocazia. Am respectat legile țării cu sfințenie, în litera și spiritul lor. Nimeni, absolut nimeni din această țară, nu-mi poate reproșa că am greșit cu ceva în timpul mandatului meu la președinția Consiliului Județean.

Politica, însă, m-a dezamăgit. Am ajuns astăzi aici din cauza ei, a politicii. Din cauza unor conjuncturi nefavorabile mie, din cauza naivităților mele. Da, au fost multe momente când am crezut ca un copil în oamenii politici și în cuvântul lor, am crezut în cei de lângă mine, am crezut în destin, în puterea lucrului bine făcut și în corectitudine. M-am înșelat! Astăzi plătesc pentru încăpățânarea cu care am crezut până la capăt în puterea majorităților, în legile scrise sau nescrise ale politicii.

Sunt de-al vostru, mulți dintre voi m-ați cunoscut. Vă promit că mă voi lupta cu toate resursele mele pentru anularea ordinului politic al Prefectului. Nimeni nu are voie să interpreteze după bunul lui plac legi în această țară! Nici măcar Prefectul! Voi cere instanțelor de judecată DREPTATE. Dar nu dreptatea mea, ci DREPTATEA LEGII. Pentru că eu cred în legi și în puterea lor! Pentru că eu cred în Justiție și în puterea ei!

Închei și vă spun vouă, astăzi, că m-am schimbat mult! Am înțeles în aceste săptămâni că în politică trebuie să te bazezi doar pe oamenii simpli, pe cei care ți-au dat încrederea lor necondiționat, pe zeci de mii de suflete care cred în tine, în ceea ce ești și în ceea faci!

Aveți încredere în oameni, nu în politicieni, dragii mei. Pentru că ei, politicienii, sau cei mai mulți dintre ei, vã vor dezamăgi la un moment dat și atunci va fi prea târziu!

Vă iubesc și vă respect așa cum doar unul de-al vostru o poate face!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Florin Țurcanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *