Proiect pentru promovarea diversității în cultură, lansat la Primăria Botoșani

proiect minoritati primariePrimăria Botoşani a găzduit joi, 19 februarie, conferinţa de lansare a proiectului “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în judeţele Botoşani, Bistriţa–Năsăud şi Iaşi’’. Proiectul este  implementat în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Bistriţa şi Asociaţia „Iubire şi Încredere” Iaşi, în cadrul Programului  „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014, program gestionat de Ministerul Culturii–Unitatea de Management a Proiectului.

În deschiderea evenimentului a fost prezentat un scurt moment de către un grup de elevi de la Școala ”Grigore Antipa” Botoșani.

Sunt fericit că Botoșaniul face parte din această asociere. Botoșaniul este un oraș încărcat cu profunde valențe multiculturale și acest lucru este demonstrat prin vestigiile pe care le avem și clădirile care sunt în Botoșani”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei la conferința de lansare a proiectului.

proiect minoritati primarie 2Valoarea proiectului este de 863.268,95 lei, reprezentând în proporţie de 100% finanţare nerambursabilă din fonduri SEE şi de la Guvernul României.

Obiectivul general, ce va fi urmărit pe parcursul celor 14 luni de implementare, este promovarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale şi consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităţilor în judeţele Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi.

like facebookÎn cadrul acestui proiect vor fi organizate trei festivaluri în oraşele Botoşani, Iaşi şi Bistriţa şi realizat un film documentar cu privire la cultura şi tradiţiile multietnice. De asemenea, vor fi organizate 12 workshop-uri cu specialiştii din cultură şi artă din regiunile Nord Est şi Nord Vest și realizate trei studii sectoriale în cultură şi arte în judeţele Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *