Cel mai temut interlop botoşănean a rămas fără ” moştenitori”

ion clamparuUn banal jaf comis în Germania de interlopul sibian Marius Crăciun l-a împiedicat pe acesta să devină urmașul botoşăneanului Ion Clămparu, cel care a creat cea mai puternică rețea de prostituție din Europa.

like facebookCel mai temut interlop român la nivel european, Ion Clămparu (47 de ani), care are de executat 30 de ani de închisoare în Spania, întâmpină dificultăți să-și găsească un moștenitor al afacerii cu „fetițe” pe care o coordona înainte de încarcerare. Denumit „Naşu’”, „Papa”, „Cap de porc”, „Ion de la Madrid” sau „Omu’”, Clămparu este recunoscut drept unul dintre liderii interlopilor din țară.

Coșmarul mafiotului, care încearcă de trei ani să-și găsească un moștenitor, a continuat luni, atunci când poliția iberică l-a reținut pe Marius Crăciun, un interlop sibian poreclit „Striperu”, care urma să preia afacerile sale din Spania.

Este cel de-al doilea „urmaș” pe care Clămparu îl pierde în ultimul an. Primul,  Dorel Hanea, a fost găsit mort, în decembrie, în Mexic. Acesta fugise în statul de pe continentul american, după o tentativă ratată de asasinat asupra unui rival.

interlop craciun clamparuMarius Crăciun (foto) a fost în­că­tușat de poliția spaniolă într-un restaurant din mall-ul din Leganes, o suburbie a  Madridului. Tocmai se pregătea să cineze și să facă cinste pentru faptul că urma să fie moștenitorul lui Clămparu.

A plecat din țară, la începutul lunii, sub altă identitate pentru că în România se afla sub control judiciar într-un dosar de tâlhărie.

Deși destinația sa era Spania, sibianul cu infracțiunea în sânge a participat, în Germania, la o spargere asupra unui magazin de bijuterii, unde a rănit grav o persoană.

Procurorii nemți au aflat de identitatea falsă a sibianului și de faptul că acesta se îndreaptă spre Spania. Anchetatorii din Madrid l-au reperat apoi ușor pe Crăciun și l-au reținut, luni.

Tinerețea lui Crăciun nu anunța un viitor interlop. Sibianul obișnuia să danseze la bară, motiv pentru care i s-a spus Striperu’. Fizicul musculos de dansator l-a făcut să fie „admis” în gruparea de bodyguarzi denumită Lenis, după numele unui bar din Sibiu, ai cărei membri cereau taxe de protecție.

Sursa: Evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *