Sindicatele din învățământ cer majorarea costului standard pe elev pentru a se evita disponibilizările în sistem

elevi_scoala_42897400Sindicaliștii din învățământ au solicitat Ministerului Educației convocarea Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar, organism care este legiferat de Legea Educației și care nu a funcționat niciodată, pentru a determina costul standard pe elev în mod real și nu în mod artificial. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că anul acesta costul standard pe elev a crescut cu 1,1%, în condițiile în care este legiferată o creștere a fondului de salarii cu cel puțin 7%.

like facebookÎn cazul în care nu se revine asupra costului standard, susține liderul LSI Botoșani, se va ajunge în situația de disponibilizări de personal în învățământ.

S-a solicitat ministerului să înființeze acest organism care să determine costul standard în mod real și să-l propună ulterior Guvernului. Costul standard ar trebui să crească în medie cu 7%”, a spus Axinte.

One thought on “Sindicatele din învățământ cer majorarea costului standard pe elev pentru a se evita disponibilizările în sistem

  1. Mai Axinte, tu confunzi costul real cu interesele voastre de a va pastra posturile si salariile cit mai mari. Daca nr. de elevi a scazut – si elevii sunt din ce in ce mai putini – de ce sa umflati costurile cu educatia mentinind clase cu cite 10-12 elevi ?
    Nu vi se pare de boieria este prea mare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *