Memoriu depus la Primăria Botoșani împotriva desființării unei școli din municipiu

parinti sc 16Mai mulți părinţi care au copii la Şcoala „Sfânta Maria” au depus, miercuri, un memoriu la Primăria Botoșani prin care solicită menținerea, și în anul școlar viitor, a clasei pregătitoare și a clasei V-a. Oamenii solicită Inspectoratului Școlar Județean să revină asupra deciziei de desființare a acestor clase, întrucât unitatea de învățământ a obținut rezultate în privinţa incluziunii copiilor cu Cerinţe Educative Speciale. Părinții au purtat discuții și cu viceprimarul Cosmin Andrei și au solicitat sprijinul municipalității în acest caz. Ei cred că intenția IȘJ este aceea de a desființa pe viitor unitatea de învățământ.

like facebookCredem că trebuie să găsim o soluţie şi toţi copiii din şcoală să aibă dreptul la educaţie, că aşa este normal şi firesc. În anul următor, actuala clasa IV-a trebuie transferată la Școala 13 Botoșani și nu vor să mai ia în calcul organizarea clasei pregătitoare”, a declarat Dan Pălimariu, părinte.

Viceprimarul Cosmin Andrei a spus că urmează să poarte o discuție pe această temă cu inspectorul general al IȘJ, Mihaela Huncă, pentru a găsi cele mai bune soluţii și a menţine această unitate de învăţământ funcţională.

Am primit memoriul pe care mi l-au înaintat părinţii care au venit astăzi la primărie, le-am ascultat doleanţele, le dau dreptate, apreciez că sunt rezultate acolo. Îmi doresc foarte mult să menţinem unitatea de învăţământ funcţională, dar am vrea să vedem şi aspectele tehnice şi de ordin legislativ pe care le susţine doamna general pentru a asculta şi cealaltă parte, iar împreună să găsim cea mai bună soluţie, astfel încât aceşti copii să fie integraţi în societate şi ceilalţi care au rezultate foarte bune să rămână la unitatea de învăţământ pe care şi-o doresc”, a spus Cosmin Andrei.

Părinţii sunt decişi să se adreseze şi Ministerului Educaţiei, în cazul în care doleanțele lor nu vor fi rezolvate pe plan local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *