Situație îngrijorătoare în învățământul botoșănean. Zeci de profesori rămân fără catedre

profesori cancelarieZeci de profesori vor rămâne fără posturi, mulți dintre aceștia fiind titulari în școli din Botoșani și Dorohoi. Dacă în anii trecuți profesorii de limba română sau matematică stăteau liniștiți pe posturi, anul acesta îi afectează și pe ei restrângerile de activitate. Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte, restrângeri de activitate vor fi la Liceul ”Elie Radu” și Liceul ”Alexandru cel Bun”, la grădinițe din Botoșani, dar și la grădinițe și școli din Dorohoi și din mediul rural.

Vor fi restrângeri de activitate. O parte din discipline vor fi rezolvate chiar în oraș, respectiv pentru educatoare și învățători unde s-au comasat grupe. Vor fi și cazuri în care nu se găsesc soluții în oraș, gen limba română. Sunt restrângeri și la matematică, franceză, engleză, religie și vin din Liceul Alexandru cel Bun și Liceul Elie Radu, care an de an nu și-au îndeplinit planul. însă a scăzut și numărul de copii. Sunt restrângeri la educatoare în zona Dorohoiului și nu sunt soluții, vor fi soluții împrejur. Mai mult, metodologia de anul acesta este făcută de minister astfel încât Inspectoratul Școlar nu poate interveni asupra deciziilor de prelungire a activității cadrului didactic pensionar”, a spus Liviu Axinte, liderul LSI Botoșani.

El spune că vor fi situații în care vor exista restrângeri de activitate în școli din oraș, iar pe de altă parte vor fi ținuți pe posturi profesorii pensionabili. Pentru că au primit deja acceptul școlilor, posturile profesorilor pensionabili nu vor putea fi ocupate de alte cadre. Anul acesta s-au dat decizii pentru menținerea a încă un an la catedră pentru 57 de profesori pensionabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *