Posesorii de câini din municipiul Botoșani, avertizați să-și înregistreze animalele

caini multi curte botosani1Reprezentanții Primăriei Botoșani avertizează proprietarii cu mai mulți câini să intre în legalitate cu aceștia. Viceprimarul Cosmin Andrei a declarat că sunt botoșăneni care găzduiesc în curți un număr mai mare de câini și care nu sunt sterilizați și microcipați așa cum prevede legea. Poliția Locală va trimite înștiințări către posesorii de câini că au la dispoziție o lună să intre în legalitate, după care vor fi date amenzi.

like facebookAm trimis Poliției Locale o solicitare prin care să facă o comunicare deținătorilor acestor câini, să dea un termen pentru remedierea situației acolo unde numărul de câini este foarte mare, pentru intrarea în legalitate cu ceea ce înseamnă identificare, sterilizare și rezolvarea tuturor aspectelor în acest sens, după care vom intra cu sancțiuni. Sunt mulți câini, mulți se regăsesc în curțile persoanelor fizice într-un număr foarte mare. nu sunt sterilizați, iar puii acestor câini ajung pe străzile municipiului. Sunt care au și peste zece sau 15 câini”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Proprietarii câinilor au obligaţia să identifice, prin microcipare, şi să înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), la medicul veterinar, în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Sancţiunile pentru nerespectarea reglementărilor privind identificarea şi microciparea câinilor sunt între 2.000 şi 5.000 de lei şi între 5.000 şi 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora, potrivit Legii nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001.

One thought on “Posesorii de câini din municipiul Botoșani, avertizați să-și înregistreze animalele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *