Afacerea „Cetățenia”. Un preot a primit în spațiu zeci de cetățeni din Republica Moldova, care vor să ia cetățenia română

preot SutanaIntrarea în Uniunea Europeană pare a se face printr-o casă deţinută de un preot din Botoşani. Reţeta inedită este de a-şi oferi casa cetăţenilor moldoveni care caută un domiciliu în România pentru a demara dosarul de obţinere a cetăţeniei române.

like facebookEste vorba despre un preot din localitatea Păltiniş care găzduieşte, în acte, nu mai puțin de 21 de cetăţeni moldoveni. Chiar dacă logic este greu de înţeles cum pot trăi atâţia oameni într-o casă, legislaţia românească nu mai impune un anumit spaţiu pentru fiecare persoană într-o locuinţă. În aceste condiții, preotul a adus acasă la el zeci de moldoveni, pe care i-a ajutat să ia acte românești.

Contactat telefonic, preotul Traian Drob a refuzat să comenteze situaţia.

Cazul preotului din Păltiniș nu este singular în judeţul Botoşani. Fenomenul s-a extins puternic, în special pe localitățile de pe malul Prutului și în municipiul Botoșani, devenind o afacere pentru unii. Potrivit „bursei negre”, primirea în spațiu a unui cetățean străin în vederea ajutării acestuia pentru a obține cetățenia română se răsplătește cu până la 500 de euro.

O altă locuinţă aglomerată este în municipiul Botoşani pe strada Grigore Antipa, unde într-o casă de aproape 50 de metri pătraţi locuiesc 13 cetăţeni moldoveni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *