Cum vor putea intra pensionarii botoșăneni în posesia tichetelor sociale

tichete masaReprezentanții Primăriei Botoșani au stabilit modul de acordare a tichetelor sociale pentru cei aproape 7000 de pensionari. Viceprimarul Cosmin Andrei a declarat că la această dată se lucrează la constituirea tabelelor beneficiarilor, după care se va trece la distribuția efectivă a tichetelor.

Bonurile se vor distribui la sediul primăriei, însă se ia în calcul și posibilitatea ca acestea să fie distribuite și prin Direcția de Taxe și Impozite Locale. Ele vor ajunge la pensionari înaintea sărbătorilor de Paști.

Pensionarii vor primi la domiciliu o scrisoare însoțită de o cerere pe care o vor completa și depune la Serviciul Public de Asistență Socială, după care își vor ridica tichetele.

like facebook”Important este că pot veni şi rudele, sau întreţinătorii acestor pensionari, cu documentele şi cu buletinul pentru a primi aceste tichete sociale. Firma care pune la dispoziţie aceste tichete are parteneriate cu mai multe magazine. În listă sunt trecute principalele magazine din Botoşani, cât şi cele de tip discount. Cu tichetele sociale pensionari îşi pot cumpăra şi medicamente”, a mai spus viceprimarul.

Pensionarii vor primi cinci tichete a câte 10 lei, urmând ca a doua tranșă să fie dată înainte de Crăciun. Efortul bugetar se ridică la 900.000 de lei pe an. Vor beneficia de tichete pensionarii cu venituri de până în 700 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *