Un cunoscut medic veterinar din Botoşani, acuzat că a vândut un drum public

padureUn cunoscut medic veterinar din Botoşani este acuzat că a vândut, unei societăţi comerciale implicate într-un dosar de corupţie, porţiuni dintr-un drum public.

Este vorba despre medicul veterinar Dorin Vasiliu, care a fost dat în judecată de Primăria comunei Mihai Eminescu, ca urmare a vânzării drumului. Primărița Aneta Gireadă a solicitat judecătorilor anularea unor tranzacţii pe care acesta le-a făcut, în anul 2008, cu societatea Scolopax SRL.

În suprafeţele de teren vândute de medicul veterinar era cuprins şi un drum forestier, fapt imputat de Primărie, care invocă faptul că drumul nu poate fi instrăinat fiind de utilitate publică.

like facebookMedicul veterinar deţine o importantă suprafaţă de teren, inclusiv pădure, în zona lacului cu nuferi de la Ipoteşti.

Firma Scolopax SRL a fost implicată într-un mare scandal de corupţie, după ce administratorul ei, Dragoş Lipan Secu, achiziţiona prin intermediari la suprapreţ terenuri din Botoşani şi din alte judeţe. În Botoşani compania a cumpărat 3.700 de hectare de teren. Ancheta DNA a scos la iveală o mită de un milion de lei primită de administratorul societăţii. El şi soţia sa au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Soţi botoşăneni condamnaţi în dosarul mitei de la Harvard. Judecătorii le-au confiscat un milion de euro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *