Șefa Inspectoratului Școlar Județean : Nu am făcut presiuni asupra directorilor din Flămânzi ca să-și dea demisiile

mihaela hunca dragos cristeaConducerea Inspectoratului Școlar Județean neagă faptul că demisiile directorilor de școli din Flămânzi ar fi avut substrat politic. Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ, a afirmat faptul că cele cinci persoane care au demisionat din funcțiile au motivat că ”demisiile sunt din motive personale, unilaterale”. Huncă susține că demisiile vor fi analizate în Consiliul de Administrație al IȘJ și că urmează ca pe funcțiile lăsate libere să se facă alte numiri.

Ea a spus totodată că declarațiile primarului de Flămânzi, Dan Oloieru, cum că directorii ar fi fost presați de IȘJ să facă acest gest sunt ”rezultatul unor emoții”.

Mulțumim domnului primar Oloieru pentru sprijinul constant pe care l-a acordat școlilor din comunitatea pe care o conduce. Punctul de vedere al domnului primar este rezultatul unor emoții și nu produsul unei analize lucide și detașate. Am convingerea că domnul primar nu va ține cont de viziuni politice, nici de alte interese de moment și va fi alături de școală”, a spus Huncă.

like facebookSăptămâna trecută, au demisionat din funcții Maria Dariciuc şi Constantin Agafiţei, directorul, respectiv directorul adjunct al Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, Rodica Abăcioaie, directorul Şcolii “Ion Bojoi”, Gheorghe Sadagurschi, responsabil de structură Şcoala Prisacani şi Dumitru Viceriuc, responsabil de structură Şcoala Poiana.

Mihaela Huncă a ținut să mai precizeze că directorii de școli nu au fost aleși pe criterii politice.

Sunt persoane care nu au culoare politică, persoane care sunt din diferite partide”, a adăugat șefa IȘJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *