Florin Ţurcanu nu are încredere în justiţia din Botoşani

turcanu la tribunal 1
Florin Turcanu, la Judecătoria Botoşani

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean nu vrea ca procesele sale să fie judecate la Botoşani. Florin Ţurcanu a explicat, marţi, că va cere strămutarea dosarelor care privesc suspendarea executării ordinului prevefectului precum şi anularea documentului.

like facebookFostul şef al judeţului a menţionat că cere judecarea dosarelor la alte instanţe pentru că obiectul lor reprezintă conflictul dintre două instituţii ce sunt de importanţă judeţeană, Consiliul Judeţean şi Prefectura Judeţului Botoşani.

Florin Ţurcanu a menţionat că va depune cinci cereri pe rolul instanţelor. Una de suspendare a ordinului, una de anulare, una de strămutare, o solicitare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi o solicitare la Curtea Constituţională.

 „Începând de astăzi(n.r marţi) am depus pe rol cinci acţiuni şi trebuie să vorbesc cu avocaţii să ne ocupă de aceste acţiuni. Din punctul meu de vedere nu este nici o grabă, să fie o hotărâre dar să fie clară. Nu este vorba de teamă în privinţa strămutării, dar aşa am analizat împreună cu avocatul, având în vedere că există un conflict instituţional între Consiliul Judeţean şi Prefectură, cel mai bine este să se pronunţe o instanţă independentă. Nu spun că instanţa din Botoşani nu este independentă, dar aşa consider eu că ar fi bine din alt judeţ, indiferent unde vor hotărî judecătorii”, a declarat Florin Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *