Cătălin Flutur despre bugetul municipiului pe 2015: Un buget slab. Guvernul Ponta a avut grijă să nu dea niciun leu Botoşaniului pentru echilibrare

Primaria BotosaniBugetul municipiului Botoşani pe anul 2015 s-a aprobat ”grăbit și forțat”,  fără a se respecta mare parte din prevederile legale, susține Cătălin Flutur. Fotul primar afirmă că bugetul municipiului pe acest an este unul foarte slab pe dezvoltare şi acuză faptul că au fost alocați bani insuficienți pentru funcționarea școlilor.

like facebookChiar şedinţa de Consiliu Local în sine nu a fost corectă, din punctul meu de vedere. Este un buget care pune accentul pe cheltuielile de funcţionare, prima grijă a fost să se asigure salariile din primărie şi tot ceea ce înseamnă celelalte cheltuieli cu bunuri şi servicii pentru funcţionare. Un buget slab, mic, un regres vădit al bugetului în 2015, datorită schimbării legii bugetului de stat şi a modului în care se repartizează banii. Guvernul Ponta a avut grijă să nu dea niciun leu Botoşaniului pentru echilibrare.  Ce mi se pare mai grav este faptul că faţă de anul trecut s-au redus cu  30 de miliarde de lei vechi banii pentru funcţionarea şcolilor”, a afirmat Cătălin Flutur, care a adăugat că pentru învățământ s-au asigurat doar salariile și că vor fi probleme cu plata utilităţilor în şcoli, iar reparațiile curente vor fi puse sub semnul întrebării.

 

One thought on “Cătălin Flutur despre bugetul municipiului pe 2015: Un buget slab. Guvernul Ponta a avut grijă să nu dea niciun leu Botoşaniului pentru echilibrare

  1. Cataline, nu te hazarda si nu te lansa in troaca urit miroasitoare a politichiei botosanene. Fii rezonabil si recunoaste trei aspecte obligatorii si legale: 1) ca, prin lege, prioritatea nr. unu este sa se asigure salariile angajatilor 2) tot prin lege trebuie sa existe sursele necesare pentru plata utilitatilor – altfel s-ar inchide Primaria – si apoi urmeaza dezvoltarea. Daca volumul de imprumuri facut de domnia ta era mult mai mic, acum se puteau aloca sume mai mari pentru dezvoltare. Am fost in sala la sedinta consiliului local si pot sa spun ca a existat o linie de conduita mizerabila a tuturor consilierilor PNL(PDL+PNL).
    Unii dintre ei au spus lucruri trasnite, de neadmis. Tu le-ai indicat o asemenea atitudine ? Daca este asa, atunci nici nu merita sa te inscrii in cursa pentru alegerile locale din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *